Exkluzívne extra vyzreté kravské a ovčie syry

Naša ponuka syrov obsahuje syry z kravského a ovčieho mlieka, ktoré sú pripravované tradičnými metódami procesom výroby parených syrov, ako aj výrobou exkluzívnych zrejúcich syrov.

Naše tradičné slovenské syry pozostávajú z údených oštiepkov, ručne ťahaných Ťahaničiek, ako aj z parených syrov Valach a Koliba. Syrom, ktorý bol vyvinutý u nás na Farme je syr menom “Syrošík”, ktorý je jemne smotanový a ponúkame ho v ochutenej a neochutenej variante.

Naše exkluzívne extra vyzreté kravské a ovčie syry pod názvom Horal sú delikatesou na slovenskom trhu. Sú vynikajúce nielen na konzumáciu doma, alebo pri prezentáciách vína a iných produktov, ale sú aj originálnym darčekom pre známych a obchodných partnerov. Obzvlášť syry zrejúce viac ako 12 mesiacov, sú jedinečné.

Jedinečnosť Farmy Východná spočíva v čistej prírode, bohatých pastvinách, vôni bylín a zdravý vysokohorský vzduch. Kraj, kde sa pasie zdravé stádo kráv na nezničenej prírode, môže ponúknuť iba poctivý prírodný materiál. Pre našu farmu je charakteristická poctivá ekologická produkcia syrových výrobkov bez pridania rastlinných tukov a farbív. Naše mlieko má až 4,3% podiel tuku a 3,5% bielkovín. Vďaka tomu Vám môžeme ponúknuť exkluzívne syrové delikatesy a lahodné prírodné syry.

Naše portfólio sa delí na dva základné typy.HORSKÉ VYZRETÉ SYRY HORAL a TRADIČNÉ SYROVÉ VÝROBKY. Extra vyzreté horské syry Horal sú na slovenskom trhu jedinečné, smotanovo lahodné prírodné syry.

Naše syry predávame priamo u nás na farme, v Liptovskom Mikuláši a veľmi dobre sa nám predávajú tiež v Bratislave, v Nitre, v Trnave a okolí. Pre viac informácii volajte 0904 60 63 67.

  • SYROŠÍK, lahodný prírodný syr

    • sušina najmenej 56% | tuk v sušine 46% | obsah soli max 2%

    Plná, smotanová chuť robí tento syr mierne sladkým. Konzistencia je jemná, rovnomerná a pružná. Je to až prekvapivo lahodný, mierne odležaný prírodný syr.

  • SYR VALACH,

    • sušina najmenej 53% | tuk v sušine 50% | obsah soli max 2%

    Inak nazývaný ako maxioštiepok alebo gastrooštiepok.

    Spôsob spracovania syreniny sa nijak nelíši. Rozdielna je len forma.

    Je to oštiepok vyformovaný do veľkej 1,6kg tehly ideálny pre teplú a studenú kuchyňu. Syr je veľmi obľúbený v reštauráciách hotelov, pizzérii alebo v domácej studenej a teplej kuchyni. Valach predávame aj ako kalibrované 180g výseky.

  • OŠTIEPOK (pološtiepok), parený údený syr

    • sušina najmenej 53% | tuk v sušine 50% | obsah soli max 2%

    Ručne formované, údené studeným dymom tvrdého dreva. Má typický, nezameniteľný oblý tvar šišky.

    Syr s bohatou a ďalekou históriou stále patrí na Slovensku medzi tie najobľúbenejšie.

    Vďaka perfektne vyváženým senzorickým vlastnostiam syr obľubujú deti aj dospelí.

  • ŤAHANIČKY, parený neúdený syr

    • sušina najmenej 48% | tuk v sušine 50% | obsah soli max 2%

    Ručne ťahané syrové nite majú jedinečnú vláčnu a vzdušnú konzistenciu.

    Nízke percento soli necháva dokonale vyniknúť chuti syra, typickej pre náš domáci región. Je to náš favorit, najpredávanejší a najobľúbenejší výrobok.

  • BIO OVČIA BRYNDZA, 100%-tný podiel ovčieho syra

    • sušina najmenej 44% | tuk v sušine 48% | obsah soli max 2%

    Tradičná a poctivá bryndza je výrobok plný probiotík, znižuje cholesterol, výskyt zápalových ochorení a znižuje krvný tlak. Na výrobu používame len ovčí hrudkový syr vyrobený z nepasterizovaného ovčieho mlieka a štipku soli.

  • BIO HORAL KRAVSKÝ, prírodný extra vyzretý syr

    • sušina najmenej 60% | tuk v sušine 45% | obsah soli max 2%

    Exkluzívna delikatesa na slovenskom trhu. Veľmi pekne vyvinutá plná chuť, dozvuky na konci jemne pripomínajú oriešky.

    12 kilové bochníky syra zrejú počas 6-tich alebo 12-tich mesiacov na dubových doskách pod stálym dohľadom. Pri pravidelnej teplote a dodržaní správnej teploty vzniká tento jedinečný luxusný syr.

  • BIO HORAL KRAVSKÝ EXTRA VYZRET

    • sušina najmenej 70% | tuk v sušine 45% | obsah soli max 2%

    Sezónne taktiež ponúkame tento syr, ktorý zrie dlhšie ako ostatné syry, spravidla dva, alebo viac rokov. Pri extra vyzretých syroch sa zrenie prejaví vo výraznej chuti a tvrdšej, lámavej konzistencii pri kraji. V strede ostáva krásne vláčny, na jazyku sa smotanovo rozplýva.

  • BIO HORAL OVČÍ, prírodný zrejúci syr

    • sušina najmenej 60% | tuk v sušine 45% | obsah soli max 2%

    Tento syr je jedným z mála zrejúcich ovčích syrov na slovenskom trhu. Vyznačuje sa jedinečnou chuťou ovčieho mlieka ako ste ho ešte nezažili. Špeciálne mliečne kultúry ktoré sú použité počas procesu výroby vytvárajú vďaka následnému zreniu na dubovom dreve nezvyčajne lahodnú chuť. Nie nadarmo sme s týmto syrov vyhrali celú radu ocenení. Jednoducho treba ochutnať!

    Syr sa necháva zrieť 6 až 12 mesiacov, konzistencia sa stáva tvrdšou a lámavou, chuť sa zintenzívňuje.

  • BIO HORAL, OVČÍ čerstvý

    • sušina najmenej 56% | tuk v sušine 46% | obsah soli max 2%

    Syr sa rozkrojí hneď po vyrobení, nenecháva sa ďalej zrieť.

  • BIO HORAL OVČÍ EXTRA VYZRETÝ

    • sušina najmenej 68% | tuk v sušine 45% | obsah soli max 2%

    Sezónne taktiež ponúkame tento syr, ktorý zrie dlhšie ako ostatné syry, spravidla dva, alebo viac rokov. Pri extra vyzretých syroch sa zrenie prejaví vo výraznej chuti a tvrdšej, lámavej konzistencii pri kraji.